Saimaan hiihtosuunnistusviikko kurvailtu!

Sunnuntain suoritukseen tyytyväiset pojat Elmo ja Nilla

Saimaan hiihtosuunnistusviikko kilpailtiin Etelä-Karjalassa 6.-9.1.2022. Viikon aikana kilpailtiin yhteensä neljä tiukkaa kisaa Imatra-Joutseno-Lappeenranta akselilla.

Kaksi ensimmäistä päivää (6.-7.1.) suunnistetaan Rauhan maastoissa ja seuraavat kaksi päivää (8.-9.1.) sivakoitiin Lappeenrannan Muukossa. Kilpailujen järjestelyistä vastasivat Joutsenon Kullervo ja SK Vuoksi.

H11-sarjan rata (6.1. sprintti))
H11-sarjan rata (6.1. sprintti)

Viikko alkoi sähäkällä sprinttikilpailulla ja mukana oli yhteensä viisi sini-puna-valkonuttua. Elmo Kiiskinen (H11) otti heti komennon voittaen sarjansa selkeästi. Eikka Kiljunen (H13) oli 6., Marko Väisänen (H50) 8., Juha Kiljunen (H55) 5. ja Paavo Nikkari (H75) 10.

Elmo vauhdissa (Kuva: Essi Korhonen)

Perjantaina 7.1. oli vuorossa tiukka keskimatkan kilpailu. Tällä kertaa mukana nähtiin Elmo, Marko ja Paavo. Elmo jatkoi voittokulkuaan. Marko paranteli sijoitustaan ollen tällä kertaa 5 ja Paavo kurvaili sijalle 14.

Launtaina siirryttiin Muukon Motocross alueelle kurvailemaan keskimatkaa suhteellisen tiheällä ja kinkkiselle hiihtosuunnistusurastolle. Viikkoa jatkoivat Elmo ja Paavo, mutta kahteen viimeiseen skabaan mukaan saatiin myös Nilla Keskinarkaus sarjaan H13. Elmo otti jälleen omansa, voitto siis selkeällä erolla. Nilla aloitti oman kisarupeamansa vakuuttavasti ollen kolmas. Paavo nosti osakkeitaan mukavasti sijoittuen sijalle 6.

Viikko paketoitiin keskimatkan kilpailulla, jossa pääsi myös hyödyntämään enemmän hiihtovoimaakin! Tämähän sopi Elmolle joka hoiteli myös viimeisen kilpailun omiin nimiinsä suvereenillä erolla seuraavaan. Nilla löytyi tuloslistan sijalta 4. ja Paavo sijalta 8.

Yhteistulokset muodostuivat kaikkien neljän kilpailun ajoista ja näin ollen ainoastaan Elmo Kiisikinen ja Paavo Niikkari löytyivät tuolta listalta. Elmo kruunattiin siis viikon ykköseksi sarjassa H11. Paavo löytyi yhteistuloksista sijalta 6. sarjassa H75.

H11-sarjan rata (9.1. keskimatka)

Loppuun vielä toimituksen saamat kommentit sini-puna-valkonuttujen nuorisohisuosastolta. “Ensimmäinen ja tämä viimeinen osakilpailu olivat parhaat suoritukset. Kapeat urat olivat kaikista kivoimmat. Mutkissa oli kiva sladittaa ja motocrossiradan hyppyreissä sai hyppiä, totesi Elmo Kiiskinen”

“Tänään sunnuntaina oli aika haastava rata (H13), mutta osasin hyvin yksinkertaistaa ja mennä kiertäviä selvempiä reittejä pitkin. Tyytyväinen olen suoritukseeni, kuittasi Nilla Keskinarkaus”

P.S. Mikäli hiihtosuunnistus kiinnostaa tai mietit miltä se näyttää niin tsekkaa viime talven LS-37 hisupoikien video täältä.