Hiihtosuunnistuskausi käyntiin

Ensilumenrastit avasivat perinteisesti hiihtosuunnistuskauden Lapin lumilla. Tänä vuonna kilpailut järjestettiin 2.-3.12. Muonion Särkijärven alueella. Järjestelyistä vastasi hisu-urallaan menestystä niittänyt Oma Taivainen joten urasto ja radat olivat laadukkaat. Pientä epävarmuutta ennen kilpailuja aiheutti sääennuste, mutta lopulta kilpailut saatiin järjestettyä suunnitelman mukaisesti. Lauantaina pakkasmittari näytti lähtöpaikalla virallisessa mittauksessa -18,7 astetta, mutta alavilla suoalueilla pakkasta oli toki enemmän. Lauantaina kilpailtiin keskimatkoilla ja sunnuntaina pitkillä matkoilla, poikkeuksena pääsarjat, joissa kilpailtiin takaa-ajo lauantain tulosten perusteella lyhennetyllä pitkällä matkalla.
Emitagit toimivat pakkasesta huolimatta hyvin, mutta tällä kertaa tulospalvelu ”hyytyi” pakkasessa. Lopullisten tulosten saamiseksi vaadittiin maalikameratarkastuksien lisäksi koodausta, jotta maaliintuloajat saatiin purettua maalikennosta ja tulokset laskettua.

LS:n hiihtosuunnistajia oli mukana muutama. Parasta vauhtia sijoituksellisesti piti H15-sarjan Eikka Kiljunen ollen yhteistulosten 2. (la 4., su 2.).