SM-sprintistä menestystä Lahden Suunnistajille!

Jyväskylässä kilpailtiin eilen vuoden 2022 sprinttimestaruuksista. Kilpailuun osallistui yhteensä yli 1600 suunnistajaa eri ikäluokista, joten Jyväskylän kaduilla riitti kuhinaa kuin ralleissa konsanaan. Kilpailukeskus sijoittui luonnonkauniin Jyväskylän Harjun pohjoispäätyyn Sepänaukiolle. Rasteja etsittiin aamupäivällä Viitaniemen ja Nisulan alueella ja iltapäivällä Sepänkadun ja Puistokadun väliin asettuvalla, haastavalla ja mielenkiintoisella pienkerrostaloalueella. Sää suosi suunnistajia ja kilpailut käytiin miellyttävässä juoksukelissä ja järjestävä seura Suunta Jyväskylä oli onnistunut luomaan mainiot puitteet kisoille ja järjestelyt toimivat mainiosti.

Viitaniemen melko haastavasta karsinnasta hienosti tiensä finaaliin selvitti allekirjoittaneen laskujen mukaan 29 seuramme suunnistajaa. Naisten edustuksen Karo Ukskosken kommentit aamupäivän karsinnasta: ”Oli aika vaativa karsinta. Yllätyin vähän, että oli noinkin vaikeaa. Välillä oli kiireen tunne, mutta onneksi maltoin ottaa aikaa suunnistukselle ja sain reitinvalinnat kohdilleen. Jos karsinta oli jo näin vaikea, niin finaalistakin tulee varmasti vaikea.”

Helmiina Nurmela D14, kuva: Petri Riutto

Finaaleihin startattiin kilpailukeskuksen nurkalta aivan yleisön silmien edestä. Finaaliradat olivat odotetun haastavat ja suunnistajille tarjottiin mielenkiintoisia suunnistustehtäviä ratojen alusta loppuun. Ratkaisevia reitinvalintoja nähtiin ihan ratojen loppumetreille saakka ja toisaalta radat tarjosivat mahdollisuuden myös kovaan vauhdinpitoon, joten maalissa nähtiin hyvin uupuneita suunnistajia. LS-37 väreissä nähtiin monia hienoja suorituksia. Naisen pääsarjassa vielä juniori-ikäinen Elisa Mattila säväytti jälleen hienolla suorituksella sijoittuen upeasti viidenneksi tiukassa sekuntikamppailussa. Elisa kommentoi kisaansa seuraavasti: ”Ihan OK suoritus, pientä parannettavaa jäi suunnistuksellisesti, mutta ihan hyvin meni. Jalka ei tuntunut ihan parhaimmalta tänään, mutta vauhti riitti tänään viidenteen sijaan.” Onnea Elisa!

Elisa Mattila D21, kuva: Petri Riutto

H85 herrasmiessarjassa mitalivauhtiin ylsi Esko Ranta hopeamitalin arvoisella suorituksellaan. Myös naisten edustuksen joukkueenjohtaja Virpi Remahl näytti suojateilleen mallia ja nappasi D55-sarjan hopeaa. Kymppisakkiin itsensä kampesi myös Vuokko Kirvesmies ollen D60-sarjan 7. Nuorten sarjoissa lahtelaiset sijoittuivat seuraavasti: D15 Helmiina Nurmela 21., D20 Eerika Riutto 21., H15 Timo Koivuniemi 24., H17 Eetu Granqvist 24., H18 Aapo Granqvist valitettavasti tällä kertaa 10. rastin leiman puuttumisen vuoksi hyl., H20 Vili Väkeväinen 17, H20 Juuso Ketonen 28., H20 Niilo Ahonen 30. Tulossivustolle pääset seuraavasta linkistä: https://suuntajyvaskyla.fi/kilpailut/sm-sprintti-2022/kilpailuinfo/tulospalvelu

Niilo Ahonen H20, kuva: Petri Riutto
Vuokko Kirvesmies D60, kuva: Petri Riutto                                           

Onnittelut menestyneille ja kiitokset Suunta Jyväskylälle onnistuneista kilpailujärjestelyistä! Jatketaan harjoituksia ja nyt voidaan pikkuhiljaa kääntää katseet kohti Jukolaa ja muita kesän tapahtumia.