Lahti-Suunnistuksissa kova taso

Kaksipäiväiset Lahti-Suunnistukset järjestetään 17.-18.7 jo 44. kerran. Tälläkin kertaa Miekkiön hienot kalliomaastot ovat houkutelleet paikalle paitsi suomalaisia maajoukkuenimiä myös yhden tämän vuoden MM-mitalisteista. Ukrainan Ruslan Glebov otti pronssia heinäkuun alussa Tsekin MM-kisojen keskimatkalta, joten suomalaishuiput pääsevät testaamaan vauhtiaan kovassa seurassa. Miesten puolella Glebovia haastavat mm. Tampereen Pyrinnön Anton Kuukka ja Otto Simosas sekä Turun Metsänkävijöiden Jussi Suna.

Naisissa voittoa jahtaavat kotimaiset kärkinimet Tampereen Pyrinnön Venla Harju ja Saila Kinni sekä Jämsän Retkiveikkojen Merja Rantanen. Nuorista, nousevista huipuista jo viime vuonna Lahti-Suunnistuksissa oivaa vauhtia osoittanut MS Parman Enni Jalava pistää toivottavasti kapuloita rattaisiin kokeneemmille konkareille tänäkin vuonna.

Lahti-Suunnistuksissa juostaan lauantaina keskimatkat ja sunnuntaina pitkät matkat. Kilpailunjohtaja Ismo Ojala on suhteellisen tyytyväinen osanottajamääriin, vaikka enemmänkin väkeä odotettiin. ”Kilpailuihin on ilmoittautunut kuumista kisakeleistä huolimatta mukavasti osanottajia, sillä noin 650 suunnistajaa starttaa tänä vuonna matkaan. On lisäksi hienoa, että Lahti-Suunnistukset houkuttelevat joka vuosi aivan Suomen kärkinimiä paikalle”, Ojala iloitsee.

”Kilpailuissa noudatetaan Suunnistusliiton ja viranomaisten koronaturvallisuuohjeita ja olemme laatineet erillisen terveysturvallisuussuunnitelman Lahti-Suunnistusta varten, joten tapahtuma saadaan siltä osin vietyä turvallisesti läpi”, Ojala lupaa. Kilpailujen ohessa taitojaan pääsevät hienoissa maastoissa testaamaan myös kuntosuunnistajat, sillä molempina kilpailupäivinä järjestetään myös kuntorastit, joihin suositellaan ilmoittautumaan etukäteen, vaikka se onnistuu myös paikan päällä.