Karoliina Ukskoski sini-puna-valkonuttuihin!

Lahden Suunnistajat -37 edustusryhmään saadaan kivenkova vahvistus, kun Karoliina Ukskoski (24v.) liittyy joukkoon sini-puna-valkoiseen! 

Karoliina Ukskoski & Kauko Suhonen

Perhon Kirin kasvatti ja Tampereen Kooveeta kaudet 2017 – 2020 edustanut Karoliina tulee olemaan erittäin tärkeä palanen osana naisten edustusryhmää!

Seuran puheenjohtaja Kauko Suhonen ja naisten edustuksen joukkueenjohtaja Virpi Remahl ovatkin enemmän kuin mielissään Karoliinan saapumisesta Lahden Suunnistajiin.

“Olemme kovin tyytyväisiä kun saamme Karoliinan vahvistamaan seuramme edustusryhmää. Uskon että hän tuo porukkaamme hyvää sykettä ja vauhtia – ja me seurana voimme tarjota hänelle oikeanlaisen ympäristön kehittyä ja menestyä”, Suhonen toteaa.

“Karon menoa ja menestystä olen seurannut jo nuorten maajoukkueajoilta, joten on hienoa saada tuttu suunnistaja mukaan LS-naisten tiimiin. Karo tuo tullessaan kaivattua pöhinää naisten joukkueeseen ja hänestä saamme seuramme nuorille naisille oivan esimerkin huipulle tähtäävästä nuoresta suunnistajasta. Toisaalta seurastamme löytyy naisten kapteenilta Minnalta kokemusta siitä, miten huipulle noustaan, joten uskon, että tulevat vuodet LS:n riveissä vie myös häntä suunnistajana eteenpäin. Odotan innolla tulevan kauden viestiliigaa ja muita suurviestejä, joissa LS:n naiset tulevat haastamaan Suomen kärkijoukkueita”, Remahl jatkaa.

Perhon lahja suunnistukselle, Hankasalmen suunnistuslukion koulima, nuorten MM-mitalisti, moninkertainen SM-mitalisti, suurviesteissä meritoitunut, suksillakin kovaa kulkeva, jolla pysyy kartan lisäksi hyvin käsissä myös kynä, kamera ja miksei koulukirjatkin!

Siinä lyhyesti millainen multitalentti, mutta erityisesti huippu-urheilija seuraamme liittyi. 

Karoliina Ukskoski

Mutta annetaanpa tämän ilopillerin itse kertoa hieman itsestään perinteisen älläs-kysymyspatteriston muodossa!

  1. Kuka olet, mistä tulet ja mitä teet?

Karoliina Ukskoski, 24v, Perho, Keski-Pohojanmaa. Karoksi kutsutaan yleisemmin, myös selostajien ja toimittajien toimesta. Tällä hetkellä osoite löytyy monen mutkan jälkeen Jyväskylästä, missä opiskelen fysioterapeutiksi.

  1. Taustat LS:ään siirtymisen takana?

Oma aikakauteni Kooveessa tuli päätökseen useamman hienon vuoden jälkeen ja nyt halusin löytää itselleni jotain uutta. Lahden Suunnistajista totesin löytyvän tällä hetkellä itselleni optimaalisimmat olosuhteet kehitykselle.

  1. Kuinka hyvin tunnet seuran tai sen jäseniä?

Lotan kanssa ollaan kamppailtu nuorten sarjoissa vuodet samoista mitaleista sekä hiihdossa että suunnistuksessa ja oltu maajoukkueessa yhdessä eli jo sieltä juontaa meidän ystävyys. Petteriin taasen tutustuin lukioiässä ja meillä bondasi sen verran hyvin, että Petteri ja Iida olivat mm. mun ylioppilasjuhlissa ja he ovat majoittaneet mua useammankin kerran Lahden päädyssä. Myös Anskun kanssa ollaan tuttuja, kun vuoden verran ehdittiin jo Kooveessa edustaa samaa seuraa.

  1. Parhaat saavutuksesi kautta aikojen ja viime aikoina? Tulevan kauden tavoitteet?

Nuorten sarjasta kertyi mukaan MM-pronssi sekä 10kpl SM-mitaleja. Mainittakoon bonuksena nuorissa myös hiihdon SM-pronssi. Nyt pääsarjassa viime vuosina olen pari kertaa saanut tukittua itseni 10-sakkiin henkilökohtaisilla matkoilla ja kaksi SM-viestimitalia löytyy myös kaapista. Toivottavasti kovimmat saavutukset vielä edessäpäin. Tulevalla kaudella tavoitteena kartuttaa lisää noita SM top10 sijoja ja jos vain kansainvälisetkin kisat onnistuvat niin maailmancup-edustus.

  1. Vahvuutesi suunnistajana?

Hmm sanoisin ehkä paineensietokyky ja henkinen kantti. Olen urallani pääasiassa onnistunut parhaiten niissä tärkeissä, kovissa paikoissa. Fyysisesti omaan myös aika kovan hapenottokyvyn – peruja hiihtoajoilta. Ennen hiihtokisoissa sanottiin monesti, että mitä mäkisempi maasto, sen paremmin Ukskoski pärjää. Haluaisin sanoa myös, että sisu; siinä kohtaa, kun alkaa tuntua pahalta ja oksettaa niin laitetaan vain isompaa vaihdetta silmään niin että tuntuu niin pahalta että tuntuu jo hyvältä.

  1. Oletko erikoistunut johonkin tiettyyn suunnistuksen ”alalajiin”?

Olen erikoistunut pysymään erillään kaikista suunnistukseen liitettävistä ylimääräisistä härpäkkeistä kuten suksista ja pyöristä.

  1. Lempimaasto?

Nyt oli kyllä vaikea (en tykkää mistään :D)! Ehkä vuoden 2015 Norjan JWOC:n rinnesuo-tyyppiset maastot, joita löytyy Suomesta mm. Syötteeltä/Taivalkoskelta sekä Pohjois-Suomesta.

  1. Entiset seurat?

Nuorten sarjat Perhon Kirissä ja viimeiset 4 vuotta Kooveessa. Eli nyt pitäisi ensimmäistä kertaa vaihtaa seura-asussa kelta-mustaväriyhdistelmä johonkin uuteen.

  1. Miten vapaa-aikasi kuluu parhaiten?

Olen tosi taitava laiskottelemaan! Palautumisen voisi siis siltä osin olla myös yksi vahvuuteni urheilijana. Tykkään viettää aikaa ystävieni kanssa, ulkoilla suomenpystykorvani Jehun kanssa sekä syksyisin metsästää. Lisäksi vielä “bilistely” Perhon ruuhkaisella kylänraitilla!

  1. Vapaa sana

Odotan todella innolla kaikkea uutta, mitä Lahden Suunnistajat tuovat elämääni tullessaan. Toivottavasti nähdään pian leireillä!

Tervetuloa Karoliina! ?

Kuvat: Kimmo Hirvonen