Minnasta tulee kirja

Lahden Suunnistajien toiminnanjohtaja ja naisten viestijoukkueen kantava voima Minna Kauppi on saanut tarinansa kansien väliin. Minna voitti urallaan yli 30 arvokisamitalia, joista 9 on MM-kultamitaleja. Vuoden urheilijaksi hänet valittiin vuonna 2010.

Minna on edustanut Lahden Suunnistajia kaudesta 2015 ja toimii toiminnanjohtajana nyt toista vuotta. Viime kaudellakin Minna oli ankkuroimassa joukkuettamme SM-sprinttiviestissä hopealle ja Venlojen viestissä 10:ksi. Kirjassa Minna valottaa huippu-urheilijan polkuaan, mutta myös yksityiselämänsä kipukohtia, joista hän ei ole juurikaan aiemmin puhunut. Krooninen sairaus, puolison alkoholismi sekä äidin kuolema värittivät osaltaan muutoin kovin menestyksekästä tietä.

”Oli mielenkiintoista matkata ajassa taaksepäin ja oikeasti paneutua kunnolla kaikkeen siihen, mitä urallani tapahtui. Kirjassani pyrin kertomaan niin harjoittelustani kuin muustakin elämästäni yrittäen kuitenkin kunnioittaa kanssaeläjien yksityisyyttä. Kilpaurani näytti varmasti monien silmissä pelkältä riemuliidolta, mutta tosiasiassa minunkin polullani oli monenlaisia risuja ja kivikoita, joita en mielelläni näyttänyt ulkopuolisille. Urheilu-urani oli joka tapauksessa niin upeaa aikaa ja rakastin kilpailua, että on varmasti hienoa joskus muutaman kymmenen vuodenkin päästä muistella niitä asioita, mitä en enää ilman kirjaa muistaisikaan”, Minna nauraa nimmaroidessaan kirjoja kumihanskat kädessä.

Toimittajakirjailija Ari Väntäsen kanssa luotu teos kantaa nimeä Suunta/Vaisto. Jokainen suunnistaja, joka Minnaan on tutustunut, on varmastikin huomannut hänen eteenpäin pyrkivän ja spontaanin luonteensa, joten kirjan nimi on hyvinkin sopiva.

Kirjaa voit myös ostaa Tapanilan hiihtomajalta arkisin klo 13-14 Minnan nimmarilla varustettuna samalla, kun haet esimerkiksi iltarastikarttoja. Minna pyrkii toimittamaan kirjat toimistolle viimeistään perjantaihin 24.4. mennessä. Kirjan hinta on 27€ ja sen voi maksaa suoraan kassalippaaseen käteisellä tai etukäteen Minnan tilille: Minna-Mari Kauppi FI03 1471 3500 0164 17. Muistakaa toimistolla käydessänne pitää turvavälit ja huolehtia käsihygieniasta.