Iltarastit 17.9.2019 Viljaniemi, Orimattila

Ensi tiistain iltarastit suunnistetaan Orimattilan Viljaniemessä, Kärmekallion kartalla. Nimestä huolimatta maastossa ei ole käärmeitä tavattu, mutta ainakin kolme hirveä, muutama metso ja pari jänistä on maastontiedusteluissa liikkunut näkökentässä. Saattoipa jokunen hirvikärpänenkin päähän kopsahtaa. Rastivarsat järjesti maastossa Lahti-Suunnistuksen kesällä 2018, kun LS-37:n talkooporukka huilaili Jukolan viestin tiukan talkoorypistyksen jälkeen.

Näin syksyllä kulkukelpoisuus on maastossa kohtalaisen hyvä ja laajoilla alueilla päästään nautiskelemaan hienoista avokalliosta. Pisimmillä radoilla ylitetään pelto, jonka länsireunalla kulkee leveähkö oja. Ojan yli menee silta ja ylityspaikka on merkitty karttaan.

Lähtö radoille on 17.00 – 18.30 ja paluu viimeistään 20.00 mennessä.

Iltarastiratojen matkat ovat:
A-rata:  5,6 km
B-Rata: 4,2 km
C-rata:  2,9 km
D-rata:  1,8 km

Ratamestarina Timo Ahvenainen

Tarjolla on myös seuraavan viikonlopun SM-viestiin valmistava harjoitus. Harjoitus koostuu neljästä noin 1,2 km radasta, joissa hajonnat, ja joiden välillä on aina lyhyt siirtymä uudelle lähtopaikalle. Ideana on kerätä uudelle lähtöpaikalle sopiva porukka ja juosta seuraava rata yhteislähtönä. Ratoja voi juosta myös 3 tai 2 kpl, kunnosta riippuen. Harjoituksen yhteislähtö klo 18:00.