Lasten Hippo-suunnistuskoulu 2019

Lasten Hippo-suunnistuskoulu on tarkoitettu aloittelijoille ja jo pidemmälle ehtineille 6-16 vuotiaille tytöille ja pojille. Suunnistuskoulussa opitaan suunnistuksen perustaitoja, tutustutaan suunnistuksen eri harjoitusmuotoihin sekä kehitetään lajitaitoja huomioiden lapsen ikä ja taitotaso. Lapset oppivat liikkumaan luonnossa ja kunnioittamaan sitä. Suunnistuskoulussa liikutaan turvallisesti eri tasoryhmissä kokeneiden ohjaajien johdolla. Suunnistus lajina tarjoaa haasteita, elämyksiä ja uusia kavereita kaikenikäisille. Tervetuloa mukavan lajin pariin!

Katso suunnistuskouluvideo tästä

Ryhmät

Suunnistuskoulussa on eri tasoryhmiä, joihin voi tulla iän, taitotason ja kokemuksen perusteella.  Ryhmästä toiseen voi siirtyä taitojen karttuessa vaikka kesken kauden. Huomioi, että ilmoittautumisen yhteydessä kysytään ryhmää, johon ilmoittautuu.

Oravat: aloittelevat, alle 10-vuotiaat, luontoliikuntaa ja -leikkejä sekä tutustumista suunnistuksen perustaitoihin kuten karttamerkkeihin ja RR-rataan. Tässä ryhmässä on lapsella oltava oma huoltaja mukana kaikilla kerroilla. Oravien pelisäännöt

Ketut: alle 10-vuotiaat, selviytyy itsenäisesti RR-radasta, luontoliikuntaa ja suunnistuksen perustaitojen kertaamista ja syventämistä. Kettujen pelisäännöt

Karhut: n. 10-12 -vuotiaat, selviytyy itsenäisesti TR-radasta ja/tai helposta suorasta radasta, luontoliikuntaa ja normaalisuunnistukseen tutustumista. Karhujen pelisäännöt

Hirvet: n. yli 12-vuotiaiden harrasteryhmä, selviytyy itsenäisesti helposta normaaliradasta, luontoliikuntaa ja mukava harrastus lajitaitoja parantaen. Hirvien pelisäännöt

Tehot: nuorten valmennusryhmä. Tavoitteena kehittyminen kilpasuunnistajana

 

Ohjelma

Suunnistuskoulun harjoitukset ovat pääsääntöisesti maanantaisin ja harjoitus alkaa aina klo 18.00, ellei muuta ole sovittu. Suunnistuskoulu päättyy klo 19.00 tai 19.30 ryhmästä riippuen. Olethan ajoissa paikalla, niin voimme aloittaa harjoitukset täsmällisesti. Muutokset mahdollisia. Seuraa nettisivuja!

Vuoden 2019 Hippo-suunnistuskoulun ohjelman löydät täältä.

 

Varusteet

Varusteiksi riittävät aluksi säänmukainen ulkoiluvarustus ja pitäväpohjaiset kengät, joilla voi liikkua metsässä. Harrastuksen syventyessä tärkeimmät varusteet ovat suunnistuskengät, suunnistuspuku, EMIT-leimauskortti ja kompassi. Niiden hankinnasta ja muista varusteista kannattaa keskustella ohjaajien kanssa ennen ostopäätösten tekemistä.

 

Vakuutus

Jokainen osallistuu suunnistuskouluun omalla vastuulla. LS-37 vastaa siitä, että suunnistuskoulussa on asianmukainen ohjaus ja valvonta.  Seura hankkii automaattisesti vanhoille suunnistuskoululaisille tapaturmavakuutuksen ja lisenssin, jonka myötä lapsella on oikeus osallistua kansallisiin kilpailuihin.

Uusien suunnistuskoululaisten on rekisteröidyttävä (ts. luotava profiili lapselle) SuomiSport-palveluun (www.suomisport.fi) ja ilmoitettava lapsen SuomiSport-profiilitiedot LS-37:n toimistoon, toimisto(at)ls37.fi, jotta seura voi hankkia lapselle vakuutuksen ja lisenssin. Mikäli toimisto ei ole saanut lapsen tietoja, lapselle ei hankita seuran puolesta näitä. Huolehdithan, että lapsellasi on ajantasainen tapaturmavakuutus.

 

Maksut

Vielä ehdit mukaan Hippo-suunnistuskouluun. Syksyn ohjelmaan osallistuminen maksaa 45€. Elokuun kerrat voi käydä tutustumassa, laskutus syyskuussa. Syksyn maksu sisältää vain ohjelman mukaiset harjoitukset ja sarjakisan.

***

Osallistumismaksu 90€ (seuran jäsenille 60€). Mikäli perheessä useampi lapsi (kolme tai enemmän), suunnistuskoulumaksuun sovelletaan perhemaksua, joka on 130€ / perhe. Tämän lisäksi seuran jäsenmaksu 30€/lapsi tai 150€/perhe. Tutustuminen (1-2 ensimmäistä kertaa) on maksutonta. Laskutus toukokuussa.

Suunnistuskoulun maksu sisältää:

– Ohjatut suunnistusharjoitukset

– Seuran jäsenmaksu vuodelle 2019              

– Vakuutus ja lisenssi alle 14-vuotiaille ja lisenssi 15-16 vuotiaille

– Suunnistuskoulutuote, juomapullo ja Hippo-suunnistuskoulun harjoitusvihko

– Vapaa osallistuminen LS-37 iltarasteille

– Osallistuminen muuhun seuran toimintaan ympäri vuoden

– Särkänniemi-suunnistus 18.5. Tampereella (bussimatka)

– Kilpailujen osallistumismaksut alle 16-vuotiaille

– Osallistumisoikeus HU-46:n suunnistuskoulun (keskiviikkoisin) harjoituksiin

 

Vanhemmat ja huoltajat

Suunnistus on perinteisesti koko perheelle sopiva laji. Se antaa kaikenikäisille haastetta ja mielekästä toimintaa vuoden ympäri.  LS-37 tarjoaa suunnistavien lasten vanhemmille mahdollisuuden osallistua toimintaan oman mielenkiinnon mukaan. Kaikki tehtävät eivät edellytä omaa suunnistuskokemusta. Voit myös osallistua 17.4. alkavaan aikuisten suunnistuskouluun oppimaan lisää!

 

Ilmoittautuminen ja tiedustelut

Suunnistuskouluun pystyy ilmoittautumaan 

– ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella, joka löytyy täältä

tai vaihtoehtoisesti

– ensimmäisellä kerralla 15.4. Salpausselän koululla klo 17.30 

– ottamalla yhteyttä LS-37:n toimistoon p. 03-7512405 / toimisto(at)ls37.fi 

LS-37 rekisteriseloste löytyy täältä

 

Hippo-suunnistuskoulun rehtori

Kirsi Kiiskinen

p. 044 2204168

kirsi.kiiskinen(at)gmail.com