AM- pitkiltä ja viestistä mitalisadetta – myös Unkarissa voitokasta

Viikonloppuna käydyistä AM-kisoista tuli yhteensä 50 mitalia. Se tekee keskiarvollisesti 0,9 mitalia / sarja, joten leikkisästi voisi sanoa, että seuraavalle vuodelle kaikkien pitää parantaa 10%.

AM-pitkät juostiin Sahalammen kartalla Kärkölässä. Sieltä LS otti 13 kultaa, 13 hopeaa ja 8 pronssia. Ehkä kirkkaimpana tuli pokattua molempien pääsarjojen voitot vaikka ainakin paperilla seuran kovimmat menijät eivät paikalle saapuneet.

Hämeen kanssa yhdessä juostut viestit oli vieläkin kovempaa dominointia. LS voitti yli puolet (12 / 21) sarjoista ja pokkasi siis 16 mitalia.Täälläkin pääsarjat meni LS:n nimiin ja mikä hienointa, molemmissa sarjoissa tuli vieläpä “kahden alueen mestaruus”. Kisapaikalla puhuttiinkin, että tulevina vuosina ei voi laittaa muuta tavoitetta suurviesteihin kuin voitto. Kuuluuhan Hämeen alueeseen kuitenkin tämmöisiä pikkutekijöitä kuin: IkNV, KangSK, Koovee ja TP.

AM-kisojen kanssa samaan aikaan oli myös sinivalkopunaista väriä edustettu Unkarissa. Ja melko hyvin edustettiinkin. Aleksi vei Hungaria Kupan kokonaiskilpailun voiton miltei 8min erolla kakkoseen. M21B sarjasta tuli hopeaa Teemun saattelemana. Kolmas Unkarinmatkaaja Tuomo oli eliitin viides.