Leimaus 2016 Ikaalinen

Maanantai

Tiistai

Keskiviikko

  • Huikeat harjoitukset Jämillä kankailla. Kartat tulevat toivottavasti näkyviin myöhemmin. Kartat ovat nähtävissä myös täällä.

Torstai

Harjoitukset olivat kaikin puolin oikein mainioita. Jokaiselle ikäryhmälle tai tietyn taitotason omaavalle löytyi sopivia omaa suunnistusosaamista kehittäviä harjoituksia. Leiriä voikin varauksetta suositella jatkossakin kesäloman aloitukseksi jokaiselle suunnistavalle koululaiselle.

Bonuksena tänä vuonna oli Jämin kankailla tehdyt harjoitukset. Erityisesti mieleen jäi kokeneempien suunnistajien ilman kompassia tekemä käyräkarttaharjoitus. Kartasta oli poistettu polut ja maastosta järjestäjät olivat ystävällisesti jo etukäteen poistaneet kaikki kivet, jyrkänteet, pusikot, epätasaisuudet ja muut suunnistusnautintoa mahdollisesti häiritsevät maastonkohteet. Suunnistajan vastuulle jäi täysivauhtisen etenemisen ja luonnossa liikumisesta nauttimisen lisäksi pitkälle näkyvien maastonmuotojen yhdistäminen kartan tarjoamaan käyräkuvaukseen. Nuorempien suunnistajien Jämin maastoissa suorittama rogaining harjoitus sai myös paljon suosiota. Runsaasti löytämisen elämyksiä tarjoama harjoitus oli nuorempien mieleen ja tarjosi mahdollisuuden pidempi kestoiseen harjoitukseen perinteiseen RR tai TR harjoitukseen verrattuna.

Seurayhteistyön toimivuutta, mahdollisesti tulevaa Jukolaa silmällä pitäen, testattiin oheisohjelmassa olleessa sählyturnauksessa. Poikien 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien sarjassa oli mukana HU:n ja LS:n yhteinen joukkue. Mainittavaa on, että joukkuetta vahvisti kaksi saman ikäluokan LS:n tyttöä ja yksi HU:n tyttö. Turnaus eteni huikeasti.  Voitot napattiin Pyrinnöstä, Rasti-Jusseista, Kainuusta ja Espoon Suunnasta. HULS eteni lopulta aina finaaliin saakka, jossa kuitenkin tuli tiukka jatkoaikatappio Kooveen poikajoukkueelle. Onnittelut voittajille. Seurayhteistyöhön ei tullut säröjä tappiosta huolimatta.

Leirin päättäneeseen leiriviestiin saatiin mukaan kolme joukkuetta ja kaikki LS:n leiriläiset pääsivät nauttimaan viestisuunnistuksen tarjoamista elämyksistä. Avausosuudesta alkaen jännitys oli silmiin pistävää tai käsin kosketeltavaa, mutta maastosta maaliin tultiin hyvien suoritusten saattelemana. Seuralla oli myös edustus viestin ohessa järjestetyssä Pro-race tyttöjen kilpailussa. Seuralla oli siis myös edustus tyttöjen Pro ryhmässä.

 

 

Hyvä viikko kaikin puolin takana. Nuorten suunnistajien työkalupakkia on vahvistettu monilta osin.

Kuvassa vasemmalta oikealle. Maiju L, Timo K, Eetu G, Henri A, Oskari A, Lilia K, Maija K, Nella L, Kaapo L, Vladi K, Roosa K, Anniina J, Jenni L, Aapo G, Anniina T ja Hertta J. Kuvasta puuttuu Pro ryhmän Krista T ja ohjaajat Eija K ja Kristian L.