Sprinttiä – Iltarastit Launeella 22.7.2014

Radat jakaantuvat puoliksi: ensimmäinen puolisko reitinvalintaa ja loppu juoksua. Matkat ovat mukavan sprinttimäiset. Maasto on nopeakulkuista betoniviidakkoa ja asfalttipeltoa. Nastareilla juoksu kielletty. Suunnistajat pääsevät täysin koskemattomiin alueisiin suunnistamaan. Radoilla on yksi pakollinen tienylitys, johon kuluvaa aikaa ei lasketa suoritusaikaan, joten ei syytä ryntäilyyn. En suosittele muutenkaan hätiköintiä muun liikenteen seassa – voi tulla pipi.

Paikoitus ensisijaisesti Launeen kirkon pihaan, jossa on tilaa noin 40 autolle. Opastus vie kirkon pihaan. Nurmikolle pysäköinti on kielletty. Toissijaisia parkkialueita ovat mm. Launeen perhepuisto, jäähalli, Valon ja Prisman p-paikat. Kovasti suosittelen lahtelaisia käyttämään polkupyöriä tai kävelemään/ juoksemaan. Karttamyynti ja maali ovat osoitteessa Kaarikatu 26.

Sprinttikartassa on erilaiset karttamerkit. Kannattaa kerrata ne, jos tunnet epävarmuutta. http://www.olekartalla.fi/ssl/olekartalla.nsf/sp3?Open&cid=content5BD6A4

Mahdollisuutena on valita kisalähtö = rataa ei katsota etukäteen, ostetaan lippu karttamyynnistä, ilmoittaudutaan lähteväksi, mennään lähtöön ja lunastetaan yksi kartta yhdellä lipulla. Sen jälkeen suunnistetaan tosi kovaa. Jokainen seuranmestaruuskilpailuun osallistuva toimii näin.