Kuulumisia Leimaus-leiriltä

LEIMAUS – LEIRI VALMIS ALKAMAAN –
SUURIMMAT RYHMÄT HELSINGIN SUUNNISTAJILLA JA ESPOON SUUNNALLA

Vajaa 1500 leiriläistä ohjaajineen täyttää Vierumäen kankaat tiistaista perjantaihin. Seuran omia nuoria on mukana leirillä 15 suunnistajaa ohjaajineen, lisäksi seuran kiintiössä on mukana Unkarin Pecsistä tulevat 6 nuorta. Suurimmat ryhmät tulevat pääkaupunkiseudulta, kun Helsingin Suunnistajia on mukana 86 ja Espoon Suunnasta 73 suunnistajan ryhmä. Seuraavina Kouvolan Rasti 49, Lynx 43, Koovee 39, Rajamäen Rykmentti 37, Suunta Jyväskylä 37, Vehkalahden Veikot 34 ja Kangasala SK 32 leiriläistä. Alueen seuroista Rastivarsat ja HU-46 tuovat leirille 16, Lammin Säkiä 12 ja Päijät-Rasti 7 leiriläistä.

Viikon aikana on RR, TR, Taso 1 ja 2 sekä Teho – ryhmille erilaisia suunnistusharjoituksia. Oheisohjelmaa on aamusta iltaan mm. kartoittajakurssi, pyörä- ja tarkkuussuunnistusdemot sekä Vierumäen liikunnanohjaajien ohjaamina mm. juoksutekniikkaa, kaupunkisotaa, parkkouria, ultimatea, kinball, norsufutista, katukorista, tunnelipalloa, speedmintonia, sählyä, fresbeegolfia, uintia ja curlinkia.

Leirin aikana kisataan sählyturnaus ja leiriviesti, joka leirin päätöspäivänä perjantaina.

Leirin avajaisia vietetään tiistaina klo 20. Mukana ovat myös leirikummit Tytti Kirvesmies ja Aleksi Anttolainen.

Torstai-illan kruunaa Leirin disco, jossa luvassa menoa ja mahtavaa musiikkia.

Vanhemmille suunnistajille ja seuraohjaajille on loistavia luentoja. Keskiviikkona 12.6. klo 19.30 – 20.20 urheiluhallin auditorio, 2. krs Huippusuunnistaja Tuomas Tervo ja hänen valmentajansa Marko Väisänen kertovat nuorten suunnistajien harjoittelusta ja siitä miten Tuomas harjoitteli nuorten sarjoissa ja miten harjoittelu on muuttunut siirryttäessä yleiseen sarjaan.

Torstaina 13.6. klo 20.00 – 20.50 urheiluhallin auditorio, 2 krs nuorten maailmanmestari Kirsi Nurmi ja leirikummi ja nuorten MM 6. Tytti Kirvesmies kertovat yhdessä mitä nuorten naisten elämässä on tullut tehtyä matkalla kohti nuorten maailmanmestaruutta ja uusia

ENSIMMÄINEN LEIRIPÄIVÄ OHI LEIMAUKSELLA

Leimaus – leiri käynnistyi hieman sateisissa tunnelmissa tiistai-iltapäivällä. Ensimmäinen leiriharjoitus oli tutustumista hämäläiseen maastotyyppiin. Isommille Teho-ryhmäläisille oli tarjolla viivasuunnistusta ja Taso 1 ja 2 pääsivät suunnistamaan suoraa suunnistusrataa hajontarastein. Pienemmät RR- ja TR-sarjalaiset saivat tuekseen RR-nauhalla nauhoitettuja lisäpolkuja. Metsästä tuli iloisia hymynaamoja ja nälkäisiä suunnistajia.

Päivällisen jälkeen oli urheilukentällä avajaiset, jossa esittäytyi leiriorganisaatio ja leirikummit Tytti Kirvesmies ja Aleksi Anttolainen. Avajaiset päättyi Aaro Kontion näyttävään diapolo-showhun ja mahtavaan Leimaukseen.

Ensimmäinen leiripäivä päättyi hämäräsuunnistukseen, jossa kirmasivat pitkin Vierumäen kankaita niin nuoremmat kuin hieman vanhemmatkin suunnistajat.

************************************************************************************************************

KESKIVIIKON LEIRIPÄIVÄ HUIPENTUI TUOMAS TERVON JA MARKO VÄISÄSEN VIERAILUUN LEIMAUKSELLA

Keskiviikon suunnistusteemoina aamupäivällä oli kompassin käyttö ja suunnassa kulku leirin pienemmillä. Vaikka metsässä kulki RR-nauha, niin haastetta riitti. Vanhemmat suunnistajat harjoittelivat 1:15 000 kartalla pitkän matkan suunnistusta. Mittakaava oli monelle uusi tuttavuus, mutta myös mieluinen.

Iltapäivällä oli ohjelmassa Vierumäen ytimessä sprinttisuunnistusta ja muistiharjoitusta. Säpinä oli melkoinen, kun samaan aikaan pyöri monet oheisohjelmatkin. Tupi Järvisen vetämät juoksutekniikkaharjoitukset imivät niin isoja kuin pienempiäkin leiriläisiä mukaan. – ”Oli tosi hyvä treeni! Yksinkertaisia ja helppoja harjoitteita, joita voi tehdä itsekin kotona”, sanoivat harjoitukseen osallistuneet LS-37:n suunnistajat.

Leirille edellisenä yönä tulleet unkarilaiset suunnistajatkin pääsivät aamusta heti mukaan ohjelmaan. Iltapäivällä Vierumäellä nähtiin kutsuvieras delegaatio, jossa mukana oli mm. Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki ja lähialueiden maanomistajia. Juttua riitti niin suunnistuksesta kuin Vierumäen historian eri vaiheista.

Ilta-auringon lämmittäessä nähtiin liikunnan iloa pelien ja leikkien muodossa, kun eri-ikäiset nuoret kokoontuivat urheilukentälle liikkumaan omatoimisesti tai ohjatusti ohjaajien johdolla. – ”Onpa upean näköistä! Ei uskoisi, että monella on takana tältä päivältä jo kaksi suunnistusharjoitusta ja sählyturnauksen pelejä,” tuumasi eräs Lynxin seuraohjaaja.
Leiripäivän huipennus oli Rajamäen Rykmentin huippusuunnistaja Tuomas Tervon ja hänen valmentajansa Marko Väisäsen vierailu leirillä. Miehet kertoivat Tuopin nuoruusvuosien monipuolisesta harrastamisesta, harjoittelun aloittamisesta ja valmentautumisesta kohti aikuisten sarjan MM-kisoja. Ainutlaatuinen valmennussuhde on kestänyt jo 15 vuotta ja jatkolla ei ole loppua. Rajamäen Rykmentin leiriläiset saivat illan päätteeksi miehet vieraakseen seuran kakkukekkereille. Leimaus-leiriläiset toivottavat Tuopille ja Makelle tsemppiä Vuokatin MM-kisoihin!

 

Seuraa leirin kuulumisia Facebook: Leimaus 2013