25Manna läpi kahden joukkueen voimin

 

Viime syksynä Virpin saama ajatus kahdesta joukkueesta 25Mannaan toteutui tänä syksynä ja vieläpä mitä hienoimmalla tavalla; ykkösjoukkue paransi viime vuotista sijaa yli kymmenellä pykälällä ja kakkonenkin sijoittui hienosti 204:nneksi yli kolmen sadan joukkueen joukossa.

Joukkueissamme oli tänä vuonna mukana aiempaa enemmän nuoria keräämässä kokemusta suurviesteistä. Neljättä osuutta juosseet tulevaisuuden toivot selvittivät osuutensa kunniakkaasti. Kovinta vauhtia tuolla 3,3 kilometrin radalla piti etukäteen pientä ramppikuumetta potenut kakkosjoukkueen Remahlin Ville.

Sadan joukkoon henkilökohtaisissa osuusajoissa yltivät ykkösjoukkueen yksittäiset osuudet juosseet juniorikaartilaiset Tytti (47.), Lauri (91.), Lotta (47.) ja Aleksi (71.) sekä kolmas vikaa osuutta vienyt Matti K. (61.). Näillä osuuksilla juoksijoita on luonnollisesti neljäsosa osuuksien 3-7 juoksijoista, joten hyvä osuussijoitus on helpompi saada kuin ryysisosuuksilla. Allekirjoittaneen resurssit eivät kuitenkaan riitä analysoimaan kaikkien 50 hengen suorituksia erikseen, mutta jokainen varman, vähävirheisen ja vaudikkaan suorituksen tehnyt ansaitsee yläfemman!

Tänä vuonna ikäviltä hylsyepisodeilta vältyttiiin kaikkiaan aika hyvin, ja erityisen hienoa on, että kaikki viisikymmentä juoksijaamme muistivat tarkastaa koodit ja ottaa oikeat kartat. Väärän kartan ottaminen tosin toteutui ykkösjoukkueen kohdalla, mutta onneksi ankkuriosuudelle lähtenyt Aleksi huomasi erheen muutaman sadan metrin juoksun jälkeen. Vipa pääsi tapahtumaan, kun toiseksi viimeistä osuutta juosseen Lotan tullessa vaihtopuomille tuulenvire nosti Allulle kuuluneen kartan siten, että Lotta nappasikin telineestä vahingossa alimmaisena olleen yhteislähtöön tarkoitetun 6,4 kilsan radan oikean 8,6 kilometrin ankkuripätkän sijaan. Joukkue- ja osuusnumerot täsmäsivät, mutta onneksi Aleksi oli hereillä ja tajusi rastimääritteistä, että kädessä olinkin väärä kartta, ja eikun takaisin vaihtopuomille. Syntynyt ajanhukka ei ollut suuri, mutta letkojen kannalta ratkaiseva, vaikka monesta sijasta tuossa vaiheessa viestiä ei ollutkaan kysymys.

Muutoin koko päivä sujui allekirjoittaneen tietojen mukaan ilman suurempia kommeluksia. Suuri kiitos hyvästä ohjeistuksesta ja huollosta kuuluu Arvolle, Hapsulle ja Jarmolle, jotka koko päivän tekivät kurapellolla töitä joukkueidemme eteen; kiitos!