Ratamestarin lausunto

RATAMESTARIN TERVEISET

Kilpailumaasto on Vierumäen Urheiluopiston  taajama, rakennuksia,  piha- ja pysäköintialueita. Kilpailualueella on myös metsämaastoa, jossa korkeuseroa voi olla jopa 20 – 30 m.

Urheilukentän viheriö on karttoihin merkitty kielletyn alueen merkein.  Kiellettyjä ovat tietenkin jo kartan kuvausohjeessa mainitut merkinnät: tärkeimpänä pihamaat, istutukset, kukkapenkit, tumman vihreällä painettu kasvillisuus (pensaat ym). Näitä alueita on myös joissain paikoin nauhoin eristetty. Näiden alueiden ylitys johtaa hylkäykseen. Maastossa suoritetaan valvontaa.

Kilpailualueen itä- osaan tehtiin viime hetken harvennushakkuu, joissa on jonkin verran hakkuu jätettä. Se ei onneksi pahemmin haittaa etenemistä. Alue on merkitty ohjeellisesti karttoihin pystyvihreällä.

Olkaa tarkkana leimatessa, sillä rasteja on paljon lähekkäin. Muistakaa tarkistaa koodi.

Alueella liikkuu myös muita ihmisiä sekä autoja, olkaa siis varovaisia.

Parhaat suunnistusjalkineet ovat tällä kertaa ehkä nappula suunnistustossut. Kovan pinnan (asfaltin) osuus on alle 25%.

Huom! Kilpailualueella on yksittäisiä kiintorasteja ja muita rastilippuja ilman leimasimia. Ne pitäisi olla helposti erotettavista tässä kilpailussa käytössä olevista rastipukeista. Kannattaa siis käydä mallisuunnistuksessa.

Hyvää ja iloista kilpailumieltä kaikille!

Pekka Nieminen

LS-37 ratamestari