Viikonlopun ja Wapun tulosantia

Finnspringit oli tänä vuonna tulevan Jukolan viestin naapurimaastossa. Lauantain maasto tarjosi niin fyysisesti kuin taidollisesti haastavaa suunnistusta ja harva selviytyikään maastosta edes pienillä virheillä.

LS:n jäsenistä katseet suunnattiin ehkä tarkimmin näyttökilpailussa juosseisiin nuoriin. Parhaimmat näytöt antoi varmaankin Aleksi, joka sijottui H20E sarjassa yhdeksänneksi. Suoritus ei ollut kuitenkaan aivan täydellinen ja eroa kärkeen jäi reilut viisi minuuttia.

Astetta ylemmässä sarjassa (D18A) juossut Lotta selvityi urakastaan myös melkein puhtain paperein ja sijoitus oli sama kuin Aleksilla. Matkan puolivälissä oli Lotan heikoimmat ketket, kun 5.- ja 6.-rastilla aikaa tärveltyi yhteensä 6-7min ylimääräiseen kiertelyyn.

Samaa kiertelyä harrasti harmi kyllä myös vanhempi sisko. Tytti aloitti kohtalaisesti, mutta kuten pikkusiskolla, tilanne karkasi lapasesta vitosella. Lopussa vielä pientä hapuilua ja kärki olikin karannut jo melkein 10min päähän. Suorituksella irtosi 14. sija.

Muista sarjoista ylös nostettakoon ainakin:

Pekka ja Krisse, jotka sijottui H21A2:ssa paikoille 19. ja 25. Etenkin uuden ja keveämmän Krissen suoritus oli mainio ja sillä olisi sijoituttu H35-sarjassa palkintopallille.

Hiukan vanhemmat herrasmiehet Mika ja Jukka pisteli parastaan H40AL ja H65AL sarjoissa. Tuloksena hienot 4. ja 2. sija.

FS-viesti

Viesteihin oli LS saanut jalkeille viisi joukkuetta neljään sarjaan.

Miehissä H21A joukkue selvisi varsin mainiosti hiukan edellispäivää helpommassa maastossa. Pekka aloitti varmasti tuoden joukkueen vaihtoon sijalla 49. Reilun viikon Suomessa leireilevä ja 10milaan lähtevä Unkarin vahvituksemme Máté nosti kymmenen sijaa, Krisse yhden ja mainion ankkuriosuuden juossut Paxi vielä viisi sijaa. Loppusija siis 33., 40min kärjestä. Jos mukana olisi ollut jalkavaivaton Jani ja tiistaihin säästelemätön Aleksi, olisi sija varmasti ollut alle kahden kympin.

H21AL sarjasta ei jälipolville jäänyt kerrottavaa. Ainoa maininnan arvoinen asia lienee, että parin viikon treenipuristuksella ja viikonlopun näytöillä Janne nousi 10mila joukkueen viimeiselle paikalle.

H150-joukkueessa parasta jälkeä teki keskimmäisen osuuden Kari. Geza aloitti sijalla 15., Kari nosti kolmanneksi parhaalla osuusajalla 9:ksi ja Timpuri nipisti vielä pari sijaa pois. Eroa kärkeen tuli yhteensä vajaat 20min.

Ainoana naisjoukkueena matkassa oli D21A:n joukkue: Miia, Anu ja Leena. Miia avasi ihan mallikkaasti tuoden joukkueen vaihtoon sijalla 39., Anu ohitti pari kilpasiskoa, mutta Leena joutui taas päästämään neljä ohi. Loppusija siis 41., reilu tunti kärkeen.

Turku Sprint

Turun sprint-näyttöihin lähti neljä uskaliasta nuorta. Kaksi H20-, yksi D20- ja yksi D18-sarjaan. Ja turhaan ei Suomen vanhaan pääkaupunkiin matkustettu.

Hiukan alavireistä alkukautta viettäneet Kirvesmiehen siskokset täräytti kerralla melkein jättipotin. Tytti jäi 2s kärjestä sijoittusen kakkoseksi ja pikkusisko D18-sarjassa sijaa huonommin kolmoseksi. Huomionarvoista on, että saman radan juossut Lotta olisi ollut D20 sarjassa neljäs.

H20-sarjassakaan ei tarvitse kovin pitkälti tulosliuskaa ylhäältä lukea, kun kaksi LS:n edustajaa osuu silmään. Näyttöjä antanut Aleksi piti niukasti Mátén takana ja pojat sijottui sijoille 5. ja 6. Aleksi suoritus on siinä kintaalla, riitäisikö se kutsuun Slovakian katsastuksiin, vai pitääkö matka hoitaa omatoimisesti. Mátén suorituksesta pitää myös mainita, että alla oli kolmen vuorokauden sisällä kaksi kisaa ja neljä suunnistusharjoitusta (joista yksi melkein täysivauhtinen viestiharjoitus). Yllättävän kevyt jalka oli siis siihen nähden.

Aleksin ja Kirvesmiesten suorituksia muuten yhdistää yksi seikka. Puolen välin (tai vähän sen jälkeen) tienoilla kaikki piti piikkipaikkaa hallussa. Allulla se oli vieläpä viiden rastin yhtämittainen putki.

Vappurastit

Tuusulan vappurasteilla LS:n osanotto oli Turku Sprintin ja kevätleirin johdosta hiukan veteraanipainotteinen. Parhaiten Tuusulan Nahkelan maastot lahtelaisista taitoi Rannan Esko H75-pojissa. Esko jätti kaikki kilpaveljet taakseen ja pokkasi täten parhaimman palkinnon. Muut kymppisakkiin (sarjansa viimeisiä ei lasketa) yltäneet oli Matti H55 sarjassa (8., < 4min kärkeen) ja Jukka H65:ssa (10., 5½min).