Viikonloppuna suunnistettiin Sauvossa ja Salossa

 

Suunnistuskausi pyörähti kunnolla käyntiin lumettomassa Varsinais-Suomessa Paimion Rastin Silja-rastien ja Angelniemen Ankkurien Ankkurirastien merkeissä. Vaikka LS:läiset ovat harjoitelleet suunnistusta niin talvella Portugalissa kuin vasta viime viikolla Unkarissa, oli meno hieman haparoivaa. Iltarasteillekin on jo muutaman viikon ajan päästy, mutta itsepintaisesti maassa pysyvän lumen vuoksi on niillä reiteillä suosittu polkukiertoja. Täten siis yleistän huippusuoritusten puutteen johtuvan suomalaisessa metsässä tapahtuvan suunnistuksen vähäisyydestä ja kilpailurutiinin puutteesta. Ennustan myös, että jo ensi viikonloppuna Finnspringillä saadaan iloita seuralaistemme kehityksestä. Silloin Sipoossa matkaan starttaa myös monta uutta toivoa; Sipoossa nähdään!

Silja-rastit, LS:läisten TOP10 sijat

D16 10. Lotta Kirvesmies

D20E 5. Tytti Kirvesmies

Silja-rastien tulokset

 

Ankkurirastit, LS:läisten TOP10 sijat

H21AL 10. Juha Matilainen

H35 8. Kristian Leppänen

H75 5. Esko Ranta

10. Heino Avikainen

Ankkurirastien tulokset

 

Alla poimintoja Silja-rastien tunnelmista niiltä osin mitä itse kisoissa kuulin Not happyja näin:

– Aleksin matkaan mahtui pientä koukkua joka rastille. Haparointi on historiaa ensi viikonloppuna sanon minä!

– Leena kaipasi suunnistusopetusta, sillä kunnon puolesta homma toimisi hänen mukaansa hyvin. Onneksi ensi viikonloppuna alkaa leiri!

– Jani on potenut akillesjänne-vammaa. Hirveän kipeältä jalka ei ollut tuntunut, mutta suunnistuksessa jäi parantamista. Jalka kuntoon ja koukutkin katoaa!

– Timpurin tossu ei nouse totuttuun eikä toivottuun malliin ja sen lisäksi/siitä johtuen herra teki kunniakierroksia turhan paljon. Tänään sunnuntaina pappa juoksi kuitenkin sisukkaasti tyttärensä kanssa 1.40 lenkin vaikka polviin sattui. Suunta ainoastaan ylös päin!

– Nuhainen Lotta poti itseluottamuksen pulaa, sillä tukkoisuuden takia juoksu tuntui hankalalta ja rastit sitten vielä vaikeammilta. Kunnossa tämä neito on, joten kyllä tänä keväänä vielä jyrähtää! Monta kertaa.

– Allekirjoittanut (Tytti) säntäili ja poukkoili sinne tänne kiinni ajetun kilpakumppanin mennessä hitaampaa vauhtia, mutta suoraan rasteille. Tämä kilpakumppani oli loppujen lopuksi ennen pöljää allekirjoittanutta maalissa, joten tässäpä meille kaikille muistutus sujuvuuden tärkeydestä!

– Teemu unohti ottaa rastimääritteet, joita oli tarjolla vain irrallisina. Kaksi väärää leimaa ja hylsy, joten herran on helppo parantaa ensi lauantaina ihan yksinkertaisesti leimaamalla oikeat rastit. Siispä muistakaa katsoa koodit!

– Lauri valitteli huonoa kulkua ja myös aivojen säädössä oli sattunut pikku moka. Kuitenkin kilpailun toiseksi nopein loppusuora aika. Finnspringille saapuu skarpimpi poika tuttu itseluottamus mukanaan. Lauri, tämä on käsky!