Heino Avikaiselle huomionosoitus elämäntyöstä Päijät-Hämeen urheilugaalassa

Heino Avikainen on 74-vuotias mestarisuunnistaja, joka on hoitanut todella monia merkittäviä luottamustehtäviä vuosikymmenien kuluessa. Hänen elämäntyönsä urheilun parissa on alkanut 1950-luvulla eli kestänyt jo yli 50 vuotta ja jatkuu edelleen.

Kilpaurallaan Avikainen menestyi erinomaisesti kansallisella ja kansainvälisellä tasolla sekä suunnistuksessa että hiihtosuunnistuksessa. Hänen menestyksekkäin ajanjaksonsa oli vuodet 1959-1970. Hän on mm. maajoukkuesuunnistaja,  maailmanmestaruuskilpailujen 10. vuodelta 1966, moninkertainen Suomen mestari, kolminkertainen Jukolan viestin voittaja Asikkalan Raikkaan joukkueessa sekä sotilasurheilijoiden maailman ja pohjoismaiden mestari.

Urheiluun liittyvissä järjestöissä Avikainen on toiminut monipuolisesti ja menestyksekkäästi 1960-luvun puolivälistä lähtien. Hänellä on ollut useita johtotehtäviä seuraavissa järjestöissä: Suomen Valtakunnan Urheiluliitto, Suomen Suunnistusliitto, SVUL:n Lahden piiri sekä Hämeen Liikunta ja Urheilu. Lisäksi Avikainen on toiminut järjestelytoimikunnan puheenjohtajana ja/tai kilpailunjohtajana useissa suurkilpailuissa, joista mainittakoon Veteran World Cup, Nuorten Suurkisat, kaksi Jukolan viestiä, Fin5-suunnistusviikko sekä Maailman Cup.

Avikainen on ollut sillanrakentajana Asikkalan Raikkaan ja Lahden Suunnistajien välillä. Hänen johdollaan seurat ovat yhdessä järjestäneet Jukolan viestin vuonna 1987 Hollolassa ja 2002 Asikkalassa. Tehtävissään menestymisestä ja saamastaan arvostuksesta kertoo paljon se, että Heino Avikainen on sekä Asikkalan Raikkaan että Lahden Suunnistajien kunniajäsen.

Heino Avikainen on edelleen aktiivinen suunnistuksen harrastaja, joka nähdään usein sekä iltarasteilla että ikämiessarjojen kilpailuissa. Hänen luottamustehtävänsä jatkuvat edelleen mm. Jukolan viestin taustayhteisössä Kaukametsäläisissä sekä Lahden Suunnistajissa.

Edellä mainituilla perusteilla Heino Avikainen on ansainnut erinomaisen hyvin huomionosoituksen elämäntyöstä.

Esityksen valinnasta tekivät yhdessä Lahden Suunnistajat-37 ja Asikkalan Raikas.