Pajulahden leiriviikonlopusta potkua talven harjoitteluun

Lauantai käynnistyi vaelluksella tai pitkällä maastojuoksulla. Nuorimmat kierteli opiston maastoissa ohjaajien kanssa enemmän kilometrejä kuin ikävuosia on plakkarissa, kun taas hiukan vanhemmat kiersi ripeämmällä askeleella Kalliojärven. Pisimmän kiepin vanhin jäsen tyytyi kylläkin vain puolitetun iän kilometreihin. Tähän jälkimmäiseen lenkkiin kuului niin haulien väistelyä kuin majavapadon ylitystä.

Ruokailun ja pienen lepäilyn jälkeen voiman ja koordinaation vuoro. Osa aloitti ihka ensimmäisellä kahvakuulatreenillään ja sitten jatkettiin koko porukan voimin jumppapallon päällä taiteilulla. Osalta homma kävi kuin valssi ja niiltä keltä ei valssi käy, ei käynyt taiteilutkaan. Erityismaininta Paxille porukan viihtymisen eteen “uhrautumisesta”.

Osa paineli päivällisen jälkeen kotia kohti, mutta suurin osa jäi viettämään yhteistä iltaa saunoen, uiden hyytävässä vedessä, tutkaillen karttoja, hämmästellen huippu-urheilijoiden lapsuusajan liikuntämääriä ja kisailemalla vuoden älypää visassa.

Sunnuntain aamulle oli varattu vielä yksi treeni. Kuntsi oli viritellyt Pajulahden noin vuoden vanhaan Pajulahti-halliin karttaharjoitteen, jossa ensiksi juostiin kierros (333m) lukien yhden välin radasta. Kierroksen jälkeen kartta pois, 10 lihaskuntoliikettä ja sen jälkeen piirrettiin parhaansa mukaan tyhjälle paperille kaikki tärkeimmät reitinvalintaan vaikuttavat tekijät kyseiseltä rastiväliltä. Hyvä treeni talvelle ylläpitämään kartanlukutaitoa ja reitinvalintakykyä.

Muutama kuva viikonlopulta