Lasten Aluekuppi 2020

Päijät-Hämeen Lasten aluekupin III ja viimeinen osakilpailu suunnistetaan Hollolassa Salpakankaan koulun takamaastossa maanantaina 14.9. Aluekuppi on matalan kynnyksen suunnistustapahtuma eikä osallistujalla tarvitse olla kilpailulisenssiä. Finaalikilpailussa on jaossa korotetut pisteet. Kilpailu on samalla LS-37:n alle 14-vuotiaiden seuranmestaruuskilpailu.

Tulokset (pdf)

Online-tulokset(väliajat: valitse sarja ja oikea yläreuna näytä väliajat)

Kuvia (Tommi Piispa)

 

Lähtölista (pdf)

Ratamestarin lausunto (pdf)

Kilpailukeskuskartta

KILPAILUKUTSU JA ALUSTAVAT OHJEET (päivitetty 13.9.2020)

Sarjat: H/D8RR, H/D9RR, H/D10RR, H/D11-12TR, H/D13, H/D14+ (H/D14+ -sarjassa osallistuja saa olla 14-16-vuotias)

Lisäksi H/DRRS (saattajasarja), jossa lapsi voi kiertää radan huoltajan kanssa. H/DRRS ja H/D14+ eivät kuulu Aluekupin kisasarjoihin.

Ilmoittautumiset: Viimeistään perjantaina 11.9. klo 24 mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä on ilmoitettava tarve Emit-kortin vuokraukselle. Vuokrahinta on 5 € (maksu kisapaikalla infoon). Ilmoittautuessa ilmoita kilpailijan nimi, seura, sarja, oma emit/lainaemit.

Osanottomaksut: ei osanottomaksua

Kilpailukeskus: Salpakankaan koulu. Opintie 4, 15870 Hollola. Opastusta ei ole erikseen järjestetty. Katso pysäköintiohje. Kilpailukeskuksessa ei ole vessaa, eikä peseytymismahdollisuutta.

Pysäköinti: Salpakankaan koulun ja päiväkodin parkkipaikat. Katso pysäköintipaikat tästä. Parkkipaikoille löytyvät liittymät Koulurinteentieltä, Kuntotieltä ja Opintieltä. Opintiellä voi olla täyttä koulun iltakäyttäjistä ja frisbeegolfaajista.

Ensimmäinen lähtö: Klo 18.00.

Kartta: 8/2020 Mittakaava 1:7500 muovisuojassa.

Kilpailunjohtajat ja ratamestarit: Kristian Leppänen ja Juha Hirvonen

SarjatMatkatRasteja
 H/D8RR1,5km/2,1km7
H/D9RR1,5km/2,1km7
H/D10RR1,5km/2,1km7
H/D11-12TR1,5km6
H/D131,8km8
H/D/14+2,5km10
H/DRRsaattaja1,5km/2,1km7

Esilähtö: Jokaisen kilpailijan on kirjattava itsensä (emitinsä) sisään ennen lähtöön menoa. Esilähtö sijaitsee kilpailukeskuksessa

Kilpailunumerot ja Emit-tarkistusliuskat: Kilpailussa ei käytetä kilpailunumeroita. Esilähdössä on tarkistusliuskoja kiinnitettäväksi Emit-kilpailukorttiin.

Emit-kortin vuokraus: Järjestäjä on varannut vuokrakortin kaikille, jotka ovat ilmoittaneet lomakkeella lainaemitin tarpeen. Lainaemitin saa noutaa infosta, hinta 5 euroa. Lainaemit on palautettava maaliin tai infoon kilpailun jälkeen. Kadonneesta kortista peritään 70 euroa.

Matka lähtöön
Kaikilla sarjoilla on sama lähtöpaikka, viitoitus lähtöön kisakeskuksesta. Matkaa lähtöön 300 metriä. Lähtöpaikalla ei ole hirveästi tilaa, joten sinne ei kannata mennä liian aikaisin, ettei se ruuhkaudu. Omaa lähtöaikaa kannataa odotella kisakeskuksessa, josta kävelee lähtöön alle viidessä minuutissa.

Lähtö: Ensimmäinen lähtö on klo 18.00. Karttoihin on tulostettu rastinmääritteet, irrallisia rastinmääritteitä ei ole. RR-sarjoissa ei käytetä rastinmääritteitä. Kts. lähtökaavio alta. Huom; Jokaisen kilpailijan on kirjattava itsensä (emitinsä) sisään ennen lähtöön menoa kilpailukeskuksessa (esilähtö)!

Lasten lähtökaavio:

Emitin nollaus lähtöviivalla. Lähtö tapahtuu K-pisteeltä eli lähtiessäsi olet lähtökolmiossa.

1 minRR-suunnistaja voi tutkia
karttaa ja rataa
TR-suunnistaja voi tutkia
karttaa ja rataa
13 -sarjalaiset saavat ottaa kartan ja tutkia rataansa. 14+ -sarjalaiset
saavat ottaa kartan lähtöhetkellä.
2 minRR-suunnistaja saa kartan
ja toimitsija opastaa
lasta
TR-suunnistaja saa kartan13 ja 14+ -sarjalaiset näkevät mallikartan, jossa on K-piste
3 minKilpailija kutsutaan lähtökarsinaanKilpailija kutsutaan lähtökarsinaanKilpailija kutsutaan lähtökarsinaan

Viitoitukset: Sarjojen H/D8-10RR ja H/D11-12TR reitti on merkitty maastoon yhtenäisellä valkoisella kangasnauhalla.

Rastit: Kaikilla rasteilla on Emit-leimasimet. RR-rasteilla on tunnukset RR1, RR2, RR3 jne. Muiden sarjojen rasteilla on normaalit numerotunnukset. Tarkista koodit. Kaikissa sarjoissa on sama viimeinen rasti (koodit RR7 ja 213).

RR-sarjan kilpailijaa ei hylätä puuttuvan tai väärän leimauksen vuoksi vaan hän saa 10 min lisäajan / virheellinen rasti.

Maali: Kilpailija leimaa Emit-korttinsa maaliviivalla. Tämän jälkeen hän siirtyy opastuksen mukaisesti Emit-kortin lukulaitteelle rastileimausten tarkastukseen.

Maaliin tultuaan kilpailija saa pitää karttansa, mutta ei saa näyttää sitä lähtemättömälle kilpailijalle reilun pelin hengen mukaisesti. Keskeyttäneet kilpailijat tulevat maalin kautta.

Tulokset: Kilpailukeskuksessa ei ole tulostaulua. Tulokset ja rastiväliajat tulevat  onlinena Rastilippu-palveluun ja kisan jälkeen nettisivulle ja Päijät-Hämeen Suunnistuksen sivulle.

Palkinnot: Kaikki osallistujat palkitaan maalissa. Yhteistyössä OP Päijät-Häme, Lumonite ja Fazer Lahti

Aluekupin palkinnot: Jokaisesta osakilpailusta saa pisteitä. Tässä viimeisessä osakilpailussa on korotetut pisteet. Kokonaiskupin palkinnot jaetaan kilpailupaikalla heti yhteispisteiden laskun jälkeen.

Päijät-Hämeen lasten aluekupin yhteistulokset

 

Covid-19 ohjeistusta:

  • Jos pieniäkin flunssan oireita tai vastaavia hengitystieoireita, niin ei saa osallistua tai tulla kilpailupaikalle
  • Samaan autoon mielellään vain saman perheen jäseniä
  • Vältä turhia kokoontumisia ja kontakteja, välimatka muihin 2m.
  • Oma juomapullo, kilpailukeskuksessa ei ole tarjolla juotavaa
  • Leimaa käyttämällä Emit-kortti rastipalikassa (älä pidä sitä siellä), siirry heti
    leimattuasi sivuun rastilta; koskee myös maalileimausta
  • Maalissa käsien desifiointi ennen leimantarkastusta