Terveysturvallisuussuunnitelma

LAHTI-SUUNNISTUS 2021

Terveysturvallisuus suunnitelma

Lahden Suunnistajat -37 järjestää kansalliset kaksipäiväiset suunnistuskilpailut Hollolan Miekkiössä 17. -18.7.2021. Kilpailun arvioitu kestoaika on lauantaina 17.7. noin klo 10 – 15 ja sunnuntaina 18.7 noin klo 09 – 15.

Kilpailukeskus sijaitsee osoitteessa Tuohijärventie 66, Hollola. Kilpailukeskus on pellolla ja toiminnot hajautettuina alueen eri osiin. Osanottajia oli viime vuonna vastaavassa kilpailussa noin 500 kumpanakin päivänä. Kilpailuun voivat osallistua vain lisenssiurheilijat, joiden yhteystiedot löytyvät Suomen Suunnistusliiton lisenssirekisteristä. Tapahtumaan liittyy kuntosuunnistus, johon voi osallistua myös muutkin kuin lisenssiurheilijat. Kuntosuunnistukseen arvioidaan osallistuvan noin 50 -70 henkilöä.

Kilpailuun ei saa osallistua eikä tapahtumapaikalle tulla, jos ei tunne itseään terveeksi.

Pelastusviranomaiselle on laadittu kilpailusta erillinen pelastussuunnitelma.

Kilpailun toiminnot, noudatettavat turvallisuusohjeet ja –periaatteet

Kilpailutoiminnot suunnitellaan ja toteutetaan siten, että suunnistajien ja toimitsijoiden lähikontaktit minimoidaan. Kilpailukeskuksesta on karsittu osa normaalin suunnistuskilpailun toiminnoista. Ilmoittautuessaan kilpailija sitoutuu noudattamaan järjestäjien kilpailuohjeissa julkaisemia, jotka ovat kisasivuilla https://www.ls37.fi/suunnistustapahtumat/lahti-suunnistus-2021/, sekä terveysviranomaisten antamia turvallisuusohjeita

Yhteiskyytejä ei suositella. Pysäköintipaikalle pysäköidään järjestäjän laatiman ohjeistuksen mukaan väljästi turvavälit mahdollistaen.

Tapahtumapaikalla suositellaan kasvomaskin käyttöä muulloin kuin kilpailusuorituksen aikana. Kilpailijoita kehotetaan varaamaan riittävästi omia maskeja. Tarvittaessa järjestäjät tarjoavat maskin. Maaliin saapuville kilpailijoille jaetaan maski välittömästi suorituksen jälkeen ennen leimantarkistusta. Tapahtumapaikalla on monessa paikassa tarjolla käsidesiä.

Järjestäjä varaa riittävästi roska-astioita käytetyille maskeille ja jätteille.

Tapahtuman aikataulu (lähtöajat) porrastetaan niin, että yhtä aikaa lähdössä, metsässä, maalissa tai paikoitusalueella ei tapahdu lähikontaktia. Kilpailussa on käytössä ns. vapaat lähtöajat. Kilpailijat valitsevat itselleen sopivat lähtöajat etukäteen netistä. Näin esimerkiksi samalla autolla tulevat saman perheen jäsenet voivat valita läheiset lähtöajat, jolloin odotusta kilpailupaikalla ei tule.

Kilpailijat lähetetään maastoon väljiksi rakennetuilta lähtöalueilta, joissa kilpailijoiden turvaväli on vähintään 2 metriä. Samalle radalle lähtevien lähtöväli on vähintään 2 minuuttia. Samaan aikaan eri radoille lähtee korkeintaan kolme henkilöä. Lähtöpaikalla on tarjolla käsidesiä ja lähdön nollausleimasia puhdistetaan säännöllisesti.

Metsässä kilpailijat ohjeistetaan pysymään kahden metrin etäisyydellä toisistaan ja leimaamaan yksitellen rastilla.

Maalileimauksen jälkeen kilpailijoille annetaan käsidesiä. Tämän jälkeen he siirtyvät leimantarkastukseen.Toimitsijat valvovat, että kilpailijoiden välille ei synny lähikontaktia.

Kilpailun turvallisuuspäällikkö vastaa toimitsijoiden avustamana, että turvavälit ja muut turvatoimet toteutuvat lähdöissä, maalissa, infossa ja paikoitusalueella.

Kilpailutoiminnot – esim. tulospalvelu, info, ensiapu ja take away -kahvila – sijaitsevat väljällä pellolla etäällä toisistaan.

Toimitsijoiden määrä on rajoitettu vain välttämättömiin ja turvaväleistä huolehditaan.

Kaikki ohjeet ja tulokset ovat vain netissä ja niitä täydennetään tarvittaessa kuulutuksella.

Ensiapuhenkilöt ovat ammattilaisia ja osaavat noudattaa turvallisuus- ja hygieniaohjeita ja tarvittaessa käyttävät myös visiireitä ja erikoiskasvomaskeja.

Kilpailun palkintojen saajat ilmoittavat yhteystietonsa erikseen seuran toimistolle, josta palkinnot lähetetään palkinnon saajille erikseen.

Kaikki toimitsijat huolehtivat turvavälien pitämisestä kilpailijoihin ja toisiinsa sekä käyttävät tarvittaessa kasvomaskia tai visiirejä. Toimitsijat ohjeistetaan tämän suunnitelman mukaisista asioista.

Kilpailutoimintoja karsittu

Kilpailupaikalla ei ole käytössä pukeutumistiloja eikä peseytymismahdollisuutta.

Kilpailupaikalla on Take away -kahvila.

Tulostaulua, ilmoitustaulua ja muksulaa ei ole

WC:nä toimii vuokratut yksiöWV:t (bajamaja-tyyppiset), ijota kilpailun järjestäjä puhdistaa ja desinfioi säännöllisesti kilpailun aikana.

Kilpailuohjeisiin kirjatut osallistujia koskevat ohjeet

Terveysturvallisuuden osalta noudatamme ajankohtaisia viranomaisten ohjeita.

  • Kilpailupaikalle voi tulla vain terveenä.
  • Kilpailupaikalle saa tulla vain kilpailijoita sekä nuorten välttämättömät huoltajat.
  • Huolehdi hyvästä hygieniasta. Käsidesiä on tarjolla kilpailukeskuksessa Infossa, maalissa, ravintolassa ja vessoilla sekä lähdöissä.
  • Suositamme kasvomaskin käyttöä pysäköintialueelta alkaen sinne paluuseen asti, pl kilpailusuorituksen aikana. Osallistujia pyydetään ottamaan riittävästi maskeja mukaan. Järjestäjä varaa myös tarjolle kasvomaskeja. Maaliin saapuville jaetaan välittömästi kasvomaskit.
  • Pyri viettämään kilpailupaikalla mahdollisimman lyhyt aika.
  • Huolehdi turvaväleistä kaikissa tilanteissa. Anna tilaa toiselle suunnistajalle rasteilla ja maalissa.
  • Nollaleimasimet ja maalileimasimet desinfioidaan säännöllisesti kilpailun aikana.
  • Kilpailukeskuksessa ei ole pesu- ja pukeutumistiloja, tulostaulua, eikä muksulaa.
  • Maksettaessa suositellaan käytettäväksi maksukortteja ja välttämään käteisen rahan käyttöä.