Koulu kartalla -teemaviikot 2021

 

Koulu kartalle -teemaviikot lyhyesti:

Koulu kartalla -teemaviikko 2021 esite

Kenelle?

Koulu kartalla -teemaviikoille valmistetaan materiaalia koulujen, varhaiskasvatuksen ja seurojen käyttöön. Varhaiskasvattajat ja opettajat saavat ladattavaa materiaalia itsenäistä harjoittelua varten.

Mitä?

Teemaviikolla lapsia tutustutetaan lajiin eri tavoin. Päiväkodeille, esikouluille ja kouluille on kullekin omat materiaalinsa ja toimintaohjeensa päiväsaikaan toteutettavaksi:

4-5-vuotiaat: tehtäväkortit
Esikoulut: tehtäväkortit
1.-2.-luokat: tehtäväkortit, suunnistusradat lähialueella.
3.-luokat ja sitä vanhemmat: suunnistusradat lähialueella.

Materiaalit toimitetaan teemaviikkoamme edeltävällä viikolla ja toivomme, että ehtisitte viikolla 15 sitten tehdä näitä tehtäviä lasten kanssa.

Olemme ajatelleet myös isompia koululaisia. Ihan joka koululle emme valitettavasti pääse järjestämään suunnistusopastusta, mutta pidämme yllä omatoimisesti suoritettavia Granlund – Koululaisrasteja kolmessa eri maastossa: Karisto, Lahden Urheilukeskus ja Tapanila. Maastoihin on suunniteltu eritasoisia ratoja 1.-6.-luokkalaisia ajatellen. Rasteilla on oranssivalkoinen rastilippu/-lappu ja rastikoodi, jonka avulla oppilaat voivat varmistaa olevansa oikealla rastilla. Radat ovat lyhyitä ja ne on suunniteltu niin, että eksymisen vaaraa ei pitäisi olla. Radat voi mennä itsenäisesti, kaverin kanssa tai pienissä ryhmissä. Suunnistamaan voi tulla vaikka kauempaakin esimerkiksi pyörillä tai osana keväistä retkipäivää! Tarkempia tieoja Granlund – Koululaisrasteista löydät sivun lopusta! 

Syksyksi 1.-2.-luokille on valmistumassa myös videot tehtäväkorttien tueksi eri aihepiirien opetteluun.

Näiden lisäksi teemaviikon lopulla järjestämme kaikille avoimen Koulu kartalla Omatoimi-Perheseikkailun 16.-18.4. Kariston koululla ja sen lähiympäristössä. Koulun alueella on tarjolla helppo omatoiminen suunnistusharjoitus sprinttisuunnistuskartalla, joka on suunnattu n.4-8 vuotiaille perheen kanssa kierrettäväksi. Seuran ohjaaja on paikalla perjantaina klo 18-19 ohjaamassa ja jakamassa karttoja. Muuten rastit ovat koulun ympäristössä alkaen pe klo 17.30 – su klo 19.00 asti.

Karttoja voi hakea Tapanilan ulkoilumajalta tai tulostaa itse.

Lähimetsässä on tarjolla hieman haastavampi suunnistusrata, joka toimii samalla myös Granlund – Koululaisrasteina.

Otamme ratasuunnittelussamme huomioon vallitsevan lumitilanteen. Mahdollisista muutoksista tiedotamme lähempänä ajankohtaa.

Miksi?

Suunnistus on upea luontoliikuntalaji, jota voi harrastaa ikään katsomatta. Lapsi innostuu, kun tehtävät ja kartta on ikätasolle sopivia tarjoten mukavia haasteita.

Koulu kartalla -teemaviikon tarkoituksena on innostaa lapsia suunnistamaan ja liikkumaan luonnossa. Painopiste on nuorimmissa lapsissa, joilla ei välttämättä ole vielä harrastuspalettia arjessaan! Suunnistus on liikuntamuotona perhehenkinen ja toimii loistavasti koko perheen yhteisenä harrastuksena.

 

 

LS-37 Koulu kartalla_Perheseikkailu_Granlund – Koululaisrastit_esite

 

OMATOIMI-PERHESEIKKAILU 2021 (16.4-18.4.2021)

Paikka: Kariston koulu

Aika (rastit maastossa): pe 16.4. (klo 17. 30) –  su 18.4. (klo 19)

Tarkemmat tiedot: Kariston koululla sähäkät sprinttisuunnistusviuhkat. Tarjolla viisi eri ”viuhkarataa” + kaikki rastit! Ratamestarina Anu Nurmela. Seuran ohjaaja paikalla perjantaina 16.4. klo 18-19 opastamassa ja jakamassa karttoja. Rastit paikoillaan viikonlopun ajan! Hyödynnä samalla myös Granlund-Koululaisrastien metsärata!  Alla olevasta linkistä pääset tulostamaan kartan omatoimseen suunnistamiseen! Ei muuta kuin kokeilemaan 🙂

 

Kartat (pdf):

Omatoimi-Perheseikkailu_Karisto_Rata1+2

Omatoimi-Perheseikkailu_Karisto_Rata3+4

Omatoimi-Perheseikkailu_Karisto_Rata5+Kaikkirastit

Yhdellä kartalla (A4) aina kaksi (2) rataa.

 

GRANLUND – KOULULAISRASTIT 2021

Granlund – Koululaisrastit ovat kaikille avoimia ja täysin ilmaisia! Suunnistamaan voi siis mennä koulun kanssa osana liikuntatuntia, perheen kanssa nautiskelemaan tai kaverin kanssa seikkailemaan!

Radoista tulee vielä tarkemmat tiedot alle! Karttoja voi hakea Tapanilan ulkoilumajalta (ma-pe klo 9-12) tai tulostaa itse!

Ilmoitathan mikäli rasteja hävinnyt!

Paikka: Karisto lähimetsä

Aika (rastit maastossa): 16.4. (klo 18) – 31.5.2021

Tarkemmat tiedot: Kariston koulun lähimäessä keväisen lyhyet ja mukavat polkuihin tukeutuvat radat! Todella hyvät radat esimerkiksi juuri liikuntatunnille! Tarjolla kolme eri rata vaihtoehtoa + kaikki rastit! Ratamestarina Maiju Lehtonen. Kannattaa tulla nautiskelemaan vähän kauempaakin 🙂

Kartat (pdf):

Granlund-Koululaisrastit_Karisto metsä_Lyhyt

Granlund-Koululaisrastit_Karisto metsä_Keskipitkä

Granlund-Koululaisrastit_Karisto metsä_Pitkä

Granlund-Koululaisrastit_Karisto metsä_Kaikki rastit

 

Paikka: Lahden Urheilukeskus

Aika (rastit maastossa): 19.4. – 31.5.2021

Tarkemmat tiedot: Urheilukeskuksen polkurikas maasto tarjoaa oivat puitteet Granlund-Koululaisrasteille. Ratoja tuttuun tyyliin kolme erilaista aina helposta vaikeahkoon ja lisäksi kaikki rastit kartta! Pisin rata soveltuu erinomaisestimyös vähän vähän vanhemmille! Ratamestarina Minna Kauppi! Radat siiis taattua laatua! Ei muuta kuin menoks! 🙂

Kartat (pdf):

Granlund-Koululaisrastit_Urheilukeskus_helppo

Granlund-Koululaisrastit_Urheilukeskus_helpohko

Granlund-Koululaisrastit_Urheilukeskus_vaikeahko

Granlund-Koululaisrastit_Urheilukeskus_Kaikki rastit

 

Paikka: Tapanilan ulkoilumaja

Aika (rastit maastossa): 26.4. – 31.5.2021

Tarkemmat tiedot: Viimeisimpänä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä Granlund-Koululaisrateina avautuu Tapanilan mukava pohjainen, polkurikas ja vauhdikas maasto! Ratoja tarjoillaan tällä kertaa neljää erilaista: helppo, helpohko, vaikeahko, vaikea ja tietysti myös kaikki rastit kartta! Helppo rata soveltuu loistavasti aivan perheen pienimpien kanssa kiertämiseen. Vaikea-rata tarjoaa mukavaa haastetta runsaalla rasti määrällä, ei niinkään pituuden muodossa! Polkuja Tapanilan maastossa on valtavasti, joten olen suunnan kanssa tarkkana. Ihan kaikkia pienimpiä polkuja ei ole merkattu karttaan! Huomioithan myös, että alueella kulkee fillarireitistö, joten liian kiire ei tarvitse olla, ettei törmäyksiä synny. Kaikki mahtuu sulassa sovussa ulkoilemaan 🙂 Nyt nauttimaan mukavan lyhyistä ja keväisitä radoista! Ratamestarina: Petteri Huikko

Kartta (pdf):

Granlund-Koululaisrastit_Tapanila.Helppo

Granlund-Koululaisrastit_Tapanila.Helpohko

Granlund-Koululaisrastit_Tapanila.Vaikeahko

Granlund-Koululaisrastit_Tapanila.Vaikea

Granlund-Koululaisrastit_Tapanila.Kaikki rastit

 

Mukavia Koululaisrastisuunnistushetkiä toivottaa Lahden Suunnistajat -37 väki ja Grandlund Lahti Oy

 

Lisätietoja:

Petteri Huikko

petteri.huikko@ls37.fi

p. 0504956661

 

Anu Nurmela

anu.o.kopra@gmail.com

p.0445819746